Toen ik nog klein was, was ik altijd al bezig om met kraaltjes, papier en ijzerdraad sieraden te maken.
Ik wist dus ook al heel snel wat ik later wilde worden… goudsmid!
Na eerst de havo te hebben afgerond, kon ik in 1998 beginnen aan de versnelde opleiding goudsmid/ondernemer aan de vakschool voor edelsmeden en fijne techniek in Schoonhoven. Voordat ik aan mijn stagejaar begon, heb ik nog een specialisatiejaar techniek gevolgd.
Ik heb ruim twee jaar werkervaring opgedaan, waarna ik eerst in de bloemen en vervolgens in de optiek ben gaan werken, wat ik tot op heden nog steeds met veel plezier doe.

De passie om zelf ontworpen sieraden te maken is echter altijd gebleven. Daaruit is het Geheim van de Smid ontstaan.

Onder de naam ”het Geheim van de Smid” maak ik unieke sieraden van zilver en goud en soms een mooie edelsteen of parel. Ik vind het bijzonder om iets nieuws te creĆ«ren en te zien hoe dit langzaam steeds meer vorm krijgt in mijn handen. Nog specialer is het als ik een gepersonaliseerd sieraad voor iemand mag maken, zoals een trouwring of herinneringssieraad. Ik kan hier echt mijn hart en ziel in kwijt, omdat ik weet dat het sieraad een bijzondere symbolische waarde met zich mee zal dragen. Een idee, gevoel, herinnering of emotie omtoveren in goud of zilver vind ik telkens weer een geweldige uitdaging.

Live, Love, sparkle!